top of page
Buscar
  • Foto del escritorJordi Casanova

Una estona a la Biblioteca

Ja fa uns dies que en parlàvem de la intensa activitat que aquests dies hi havia a la Biblioteca: "Els ceanothus estan plens d'abelles, se sent molta remor i està ple d'abelles mel·líferes". Dit i fet, trobat el moment, ens hi acostem a fer unes fotos i a gravar alguna seqüència.


I ens col·loquem davant el ceanothus, que és un arbust ample, espès, molt bonic, i que ara és ple de flors de color cyan, d'on ve el seu nom. Flors que produeix durant la primavera i que aporta, sens dubte, color i alegria al jardí de la biblioteca. Aquestes flors fan una olor intensa a mel, que és molt apreciada per les abelles. Segur que el seu aroma deu viatjar per l'aire perquè aquests dies està ben ple d'elles.


I observant-les en silenci i detingudament, sents la remor (el brunzit) dels seus vols revolotejant sobre cada flor i les veus carregant i acumulant els sacs de les extremitats amb el pol·len i el nèctar que recol·lecten ... amb un treball constant que donarà els seus fruits en forma de mel i, al mateix temps, fomentarà la pol·linització de la planta. Una interacció col·laborativa.

Novament, la saviesa de la Natura, de la vida, quan som capaços de deixar-la fer sense intromissions estèrils.


Us convidem a gaudir-la. De debò que val la pena
77 visualizaciones4 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page