top of page
Buscar
  • Neil Forrest

La tanca vegetal

Sí passejant pel nostre poble, us acosteu al jardí de l'Escola Nàutica, observareu unes tanques que l'envolten. Són unes tanques especials, que no es faran malbé, no es podriran i, a més a més, cada primavera es renovarà. Es tracta de la tanca vegetal, una tanca de glicina, que està viva i que s'omplirà de flors blaves per, al cap de poc temps, deixar pas a les fulles i romandrà verda. Una tanca viva.


La història de les tanques del jardí de l'Escola Nàutica es remunta a l'any 2017. Més que per protegir les plantes, ens vam adonar que feien falta unes tanques que ajudessin a delimitar els espais d'enjardinament dels espais de pas.


Un dia vam trobar unes persones que tallaven canyes a la riera per fer una tanca que fos rústica, maca i típica del nostre entorn. Fins i tot, tenien un camió ple de canyes tallades.


Aquesta tanca amb canyes va durar bastant de temps, però, al final, es va fer malbé. Ens vam adonar que era un material que es degradava i vam decidir provar de fer una tanca vegetal amb glicines. Vam aprofitar les quatre que ja estàvem plantades per fer la pèrgola del jardí i que també brotaven pels costats i vam afegir unes quantes més que ens havia donat un amic.


Passat el temps vam decidir treure les canyes i ja, aquest 2021, tota la tanca és vegetal. Si us acosteu pel jardí de l'Escola Nàutica i el visiteu us trobareu la tanca en el punt màgic de floració, delimitant totes les plantes i les flors del seu interior.


I tot seguit, uns detalls del jardí en altres moments:


L'any 2018, amb la tanca de canyes

La zona enjardinada, a l'interior de la tanca

Aquí s'observen les branques de la glicina, que arriben a ser molt llargues. Aquestes ja tenen uns anys ...

Els primers brots florals, que comencen a inflar-se.

Ja comença a florir. Creiem que ben aviat tota la tanca o una part important, estarà en flor.


Us convidem que hi passeu aquests dies de Setmana Santa.

Sereu molt ben rebuts ...

156 visualizaciones1 comentario

Entradas Recientes

Ver todo

1 Comment


Teresa Mancera
Apr 10, 2021

Sobre aquesta tanca vegetal. Pienso que es muy buena idea, y queda preciosa. La glicinia es una planta trepadora, que requiere pocos cuidados, es de crecimiento rápido y sus flores tienen un olor agradable. Maite Mancera.

Like
bottom of page