top of page
Buscar
  • Fotografies realitzades per l'Axel i textos d'en Neil i en Jordi

Flors d’Hivern

Tot i que hi ha molts menys insectes a l'hivern els que hi són necessiten menjar; per exemple, les abelles. Per això intentem que hi hagi flors als jardins tot l’any.


I la natura és sàvia, ja que, tot i que en fa molt de fred, té plantes que floreixen en aquesta època de l’any i que permeten que alguns dels seus “inquilins” ho aprofitin per recollir pol·len o nèctar.


Aquí teniu algunes imatges perquè us en feu una idea:


1. Tagetes Lemonnii en la biblioteca. – És un arbust perenne de les americas que floreix en aquestes dates. Encara que no és d’aquí atrau els insectes que sí que ho són, com ara els borinots.

2. Les flors de les tagetes són semblants a les margarides. Les veiem a finals de la tardor i durant els mesos d’hivern. Aquí veieu un Borinot buscant pol·len en una de les seves flors.

3. I en aquesta altra, una vespa a les tagetes

4. En el jardinet del plàtan, que hi ha al costat del parc infantil, hi trobem el Boixac grog (Calèndula). També n’hi ha de taronges i floreixen fins a mitjans de la primavera. És una planta molt útil i vistosa en tots els jardins i també ho és per a la fauna auxiliar en els horts quan encara no hi ha molta flor perquè hi poden menjar.

5. Quan a les plantes els hi cauen les fulles es fa més fàcil netejar-les de les plagues i alguns inquilins ho fan de molt bon grat. Aquí teniu un Mosquiter descansant en un dels rosers de la biblioteca.

6. El Xuclamel d’hivern o lligabosc és un arbust força gran que comença a florir amb el fred. Floreix molt i durant molt de temps. És d’una olor exquisita i molt popular entre els borinots pel seu nèctar. És una olor tan especial que fa que els borinots, com el de la fotografia, surtin per aquestes dates.

7. I per acabar el primer blog de 2021, aquí teniu una Cotxa fumada que, com el mosquiter, fa servir el roser com a mirador per descobrir el seu proper àpat.208 visualizaciones2 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page