top of page
Buscar
  • Jordi Casanova i Neil Forrest

Escocell i gira-sol, antesala a la biblioteca

El passat dimarts vaig rebre un nou missatge d'en Neil que em compartia un desig, que més o menys deia així, un cop traduït del seu anglès ... "Bona tarda, Sr. Casanova. Hi ha un gira-sol creixent en un escocell, davant la biblioteca. Si disposes de temps per caminar i una càmera, potser podries prendre alguna foto? ... I si no fos possible, no hi ha cap problema ... Aquest matí estava farcit de petites abelles solitàries" ...


I l'endemà em vaig acostar a contemplar-ho. Vaig estar un parell d'hores. Durant aquest temps, vaig saludar i parlar amb unes quantes veïnes i veïns del poble, la majoria desconeguts fins aquest moment.. De diferents edats, des de menuts a gent gran. I la veïna d'un pis del davant, observava a l'observador i em compartia ... "Vienen muchas persones a ver las flores. Son muy bonitas...."


I sí, us puc compartir que al carrer Santa Eulàlia, davant la biblioteca, hi ha un gira-sol gran. Ha crescut sol, a partir d'una llavor de l'any passat. Que està acompanyat per uns altres més petits i per altres flors com ara zínnies i cosmos. Que, com diu en Neil, està molt "guapo", allà al mig de la vorera. Recte, alt, com si fos un símbol d'alguna cosa ... "Un fill del Sol" ...


Hi venen molts visitants, el que nosaltres diem "inquilins". Entre d'altres, hem pogut identificar les abelles que hi són en els gira-sols. Es tracta de les "Halictus fulvipes". Veureu que són fosques, negres amb unes bandes de color blanc que els hi envolten l'abdomen.


Però segur que, si observeu el vídeo sense pressa, còmodament, hi trobareu d'altres inquilins amb comportaments molt especials.


Tant de bo que us agradi.


Moltes gràcies per passar-vos per aquest espai compartit i fins a la pròxima observació.98 visualizaciones5 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page