top of page
Buscar
  • Jordi Casanova i Neil Forrest

Avui us parlarem del Xuclamel d'hivern i dels Borinots

Durant els mesos de gener i de febrer hi trobem borinots els jardins silvestres. Amb ratlles negres i grogues i, fins i tot, pot ser una mica de blanc. Són les joves reines, les úniques que sobreviuen a l'hivern i que se n'encarregaran de fer els nius i aportar més borinots a la primavera.


I això és possible, entre altres raons, perquè tenen una aliada en el Xuclamel d'hivern (lonicera fragrantissima). És un arbust molt robust que presenta una floració hibernal, que pot arribar als cinc metres d'alçada, com veureu en el que està al jardí de la Biblioteca.


Observareu unes flors de fulles petites i blanques i, encara que no ho pugueu percebre, són molt perfumades amb una olor notable i agradable i amb un nèctar molt apreciat. I si no que li diguin als borinots, que durant l'hivern aprofiten la "generositat" d'aquest arbust.


És un espectacle veure'ls junts durant les hores de sol, amb una activitat constant.


Us convidem a gaudir-ne una estona ...


Per cert, l'acompanyament musical que escoltareu al vídeo és la percussió original que estava present a l’ambient durant la gravació, per les obres que s'estan fent a prop de la biblioteca.


Salut i somriures
47 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comentários


bottom of page