top of page
Buscar
  • Foto del escritorJordi Casanova

La Bracera, una font d’alimentació en temps difícils

Som conscients que les condicions de sequera tan excepcionals que hem viscut i que, probablement, seran cada com més freqüents, fa difícil la supervivència de les plantes i dels animals. I, com no podia ser d'altra manera, la flora dels jardins silvestres i la fauna que és present, "els nostres inquilins", no han estat al marge.


Com us compartíem en una entrada anterior, una de les bones notícies és l'existència de plantes que sobreviuen i proporcionen menjar, malgrat les dificultats, a aquesta fauna, entre d'altres a una gran varietat d'insectes.


Hem fet un petit treball de camp per poder-vos mostrar un exemple amb La Bracera (Centaurea aspera), una d'aquestes plantes que no necessita ni rec ni atencions especials i és molt popular entre tota mena d'abelles, d'aquí se'n deriva un dels seus noms populars: la flor de sucre.


És una planta perenne, d'un mig metre d'alçada, que creix de forma espontània en llocs de secà i que pot arribar a abraçar una superfície bastant gran. Floreix entre els mesos de juny i setembre i presenta moltes flors, d'aquí que sigui una important font d'aliment.


Les flors, de color rosa-púrpura, semblen petits cards o carxofes envoltades per bràctees sovint espinoses. D'aquí se'n deriven altres noms populars com ara carxofa borda, caps de burro, tiravaques, passacamins ...


En el vídeo que us presentem coneixereu la flor de la bracera i, si presteu atenció, observareu abelles, formigues (algunes a càmera ràpida), papallones ... i, fins i tot, una aranya cranc ben amagada. Per cert, si no la trobeu i voleu saber on és, només cal que ens ho digueu.


El so, com sabeu, forma part de la gravació original i no deixa de ser l'entorn que envolta els nostres jardins.


Moltes gràcies per acostar-vos i tant de bo satisfaci el vostre interès. Us convidem a gaudir-ne una estona.




40 visualizaciones1 comentario

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page