top of page
Buscar
  • Foto del escritorJordi Casanova

Tres minuts de vida al jardí de l'Escola Nàutica

Penúltim dia de juliol, a quarts d'onze del matí. El jardí està regat des de fa poc i la calor fa que, al voltant de les diferents plantes, hi hagi un gran moviment d’insectes, és a dir, dels seus inquilins: abelles, papallones, vespes, borinots, formigues, xinxes vermelles i altres heteròpters ... 


Volíem captar l'activitat que podem observar en molts moments del dia i hem deixat la càmera una estona davant d'algunes flors: la bracena, coneguda també com a carxofa borda o flor de sucre, amb flors de colors liles i blavoses o la zinnia rosa, amb unes tonalitats vives i variades. També el card comú, presentant la seva estructura punxosa i habitat per una Dolycoris baccarum, una xinxa comuna; el fonoll silvestre, envoltat de la inflorescència de flors petites i moltes i moltes altres flors que, si bé no apareixen en aquest vídeo, les podeu trobar si us passeu i feu una volta pel jardí.


I després de preparar el material i editar aquests minuts que hem gravat, estem senzillament contents perquè hem observat l'intercanvi entre els inquilins i les plantes del jardí, intercanvi de nèctars i d’altres aliments pels primers que possibiliten la reproducció i dispersió natural dels segons. Realment, tres minuts plens de vida i moviment.


77 visualizaciones3 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page