top of page
Buscar
  • Foto del escritorJordi Casanova

Tres minuts de vida al jardí de l'Escola Nàutica

Penúltim dia de juliol, a quarts d'onze del matí. El jardí està regat des de fa poc i la calor fa que, al voltant de les diferents plantes, hi hagi un gran moviment d’insectes, és a dir, dels seus inquilins: abelles, papallones, vespes, borinots, formigues, xinxes vermelles i altres heteròpters ... 


Volíem captar l'activitat que podem observar en molts moments del dia i hem deixat la càmera una estona davant d'algunes flors: la bracena, coneguda també com a carxofa borda o flor de sucre, amb flors de colors liles i blavoses o la zinnia rosa, amb unes tonalitats vives i variades. També el card comú, presentant la seva estructura punxosa i habitat per una Dolycoris baccarum, una xinxa comuna; el fonoll silvestre, envoltat de la inflorescència de flors petites i moltes i moltes altres flors que, si bé no apareixen en aquest vídeo, les podeu trobar si us passeu i feu una volta pel jardí.


I després de preparar el material i editar aquests minuts que hem gravat, estem senzillament contents perquè hem observat l'intercanvi entre els inquilins i les plantes del jardí, intercanvi de nèctars i d’altres aliments pels primers que possibiliten la reproducció i dispersió natural dels segons. Realment, tres minuts plens de vida i moviment.


80 visualizaciones3 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

3件のコメント


marcmagrans
2021年2月20日

El millor jardí de Vilassar, amb diferència. Plantes silvestres, arbres fruiters, alzines, olivera,..un espai meravellós i molt tranquil. Gràcies.

いいね!

Labarta Sep
Labarta Sep
2020年9月08日

Felicitats per la pàgina. Tant els escrits com les imatges molt bones. Una iniciativa sencilla però molt positiva per fer apropar la natura a la especie humana.

いいね!

Antonio González Iturbe
Antonio González Iturbe
2020年8月01日

Millor que les paraules. La imatge té una qualitat excel.lent.

いいね!
bottom of page