top of page
Buscar
  • Foto del escritorJordi Casanova

Les Zínnies al Parc dels Ocells

Si us trobeu passejant pel Parc dels Ocells i us fixeu en les flors que hi ha actualment, trobareu una gran varietat de Zínnies. Aquestes flors són de les més acolorides, boniques i que més criden l'atenció per la diversitat dels seus colors: des del groc fins al vermell, passant pel rosa, el taronja o el blanc.


És una planta que habitualment floreix amb la calor de l'estiu i es pot observar fins a finals de la tardor. Que ho faci durant aquesta estació permet que els seus inquilins, les abelles, els escarabats, les papallones, les formigues, entre d'altres, puguin aprofitar-ne el nèctar i el pol·len que produeixen. Això s'ha tingut en compte a l'hora de fer-les presents en els jardins silvestres.


El seu nom fa referència a un botànic alemany que va quedar meravellat per les seves espectaculars floracions i és qui la va introduir a Europa en el segle XVIII, en Johann Gottfrieng Zinn, perquè l'origen de la planta se situa a Amèrica Central, sobretot a Mèxic, on l'anomenen "Guadalajara". Aquí també és coneguda com a "Rosa Mística" o "Flor de Paper"


Cercant informació a la web, hem trobat una curiositat que us compartim. El gener de 2016, a l'Estació Espacial Internacional, es va aconseguir fer créixer i florir una Zinnia. No va ser la primera planta que va florir a l'espai, ja que, l’any 1982, dins la Slayut-7 ja ho va fer una "Arabidopsis". Però, com que no hi ha documentació fotogràfica d'aquest fet, la Zinnia és la que té més popularitat.


Per tant, podem dir-vos que tot seguit us oferim algunes fotografies fetes a començaments d'aquest mes d'agost, d'unes plantes que han estat capaces de florir fora del nostre planeta.

Tant de bo no els hi calgui fer-ho per necessitat i puguem continuar gaudint d'elles, com ara tots nosaltres podem fer, als jardins al costat de casa nostra ... amb molta terra, aigua i llum.


Salut i fins a la pròxima ...
76 visualizaciones1 comentario

Entradas Recientes

Ver todo

1 Comment


jgarciamonjo
jgarciamonjo
Nov 11, 2021

Moltes gràcies Jordi, les teves flors acompanyades de música són un relax font de salut.

Like
bottom of page